浙江省衢州市2018年中考英语试题及答案解析 

导读:浙江省衢州市2018年中考英语试卷,【答案】1.B2.A3.B4.A5.C6.A7.C8.D9.B10.C11.A1,【解析】这则小故事讲了圣诞节临近但David却丢失了班级的名单,完形填空的答案一定是有依据的,答案就能出来了,浙江省衢州市2018年中考英语试卷一、听カ第一节:听小对话,从A、B、C三个选项中选出最佳选项,回答问题,对话仅读一遍。1.WherehasLilybeen?A.Aus

浙江省衢州市2018年中考英语试题及答案解析 

浙江省衢州市2018年中考英语试卷

一、听カ

第一节:听小对话,从A、B、C三个选项中选出最佳选项,回答问题,对话仅读一遍。

1. Where has Lily been? A. Australia. B. England. C. Germany.

2. Which subject does Sally's father teach? A. Math. B. PE. C. Chinese.

3. When does the movie start? A. At 6:30. B. At 7:30. C. At 8:30.

4. How will the weather be tomorrow? A. Sunny. B. Windy. C. Rainy.

5. What's the possible relationship between the two speakers? A. Teacher and student. B. Mother and son. C. Doctor and patient.

第二节:听长对话,从A、B、C三个选项中选出最佳选项,回答问题,对话读两遍。 听下面一段较长对话,回答第6~7小题。

5. What is Matt doing? A. He is shopping at the market. B. He is making a plan for his trip. C. He is buying the ticket at the station. 7. How will Matt go to Texas?

A. By bus. B. By train. C. By plane.

听下面一段较长对话,回答第8~10小题。

8. Where did the man learn about the restaurant? A. From a friend. B. From TV C. From a magazine.

g. What does the woman order? A. Fruit. B. Meat. C. Vegetables.

10. What does the man advise the woman to do? A. To do exercise. B. To eat less. C. To lose weight.

第三节;听独白,从题中所的A、B、C三个选项中选出最佳选项,完成信息表。独白读两遍。

Juliette's website Name _______ Girls At ten, Juliette drew _______ little girls. She started the website with the help of her _______. At first, there were only some simple pictures on the Development website. Now, it has message boards, chat rooms, _______, music and more. To help the girls learn more about cultures, _______ Aim(目的) and become better.

11. A. Beautiful B. Cool C. Young

12. A. three B. four C. five 13. A. parents B. teachers C. friends 14. A. games B. stories C. movies

15. A. make friends B. build confidence C. protect themselves

二、完形填空

阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,使文章完整、通顺。

It was two days before Christmas, and David wanted to give a card to everyone in his class. He opened the bag and looked ____1____. \____2____ of everyone in the class, \can't find mine. If I don t have my list, I won't know what names to put on the cards.\

\____3____ out and we'll look together,\____4____ all the pockets in his bag, but no Christmas list. \

\____5____ so easily, said Mom. She took a piece of paper and asked him how many children are in his class. \answered David \____6____ them all.\

\ \wrote down their ____7____. \?”“Hmm…Angie, Jill and Brad.\remember what his ____8____ looked like and who sat where, \wrote as fast as she could.

Now, they had ____9____ names. Who had he missed? David thought hard. \____10____ that you have names for?\____11____ name while you're writing.\

David picked out a card. He ____12____ it and then put it into the envelope. He did this sixteen times. \____13____ is missing?\One more time he thought about who sat where in his classroom. ____14____ he said, \\?\ said Mom.

\____15____!\1. A. outside B. inside C. down D. up 2. A. list B. note C. book D. bill

3. A. something B. everything C. more D. less 4. A. checked B. touched C. found D. cleaned

5. A. get on B. get off C. give up D. give back 6. A. remember B. understand C. accept D. believe 7. A. rules B. numbers C. names D. addresses 8. A. bedroom B. study C. school D. classroom 9. A. fifteen B. sixteen C. seventeen D. eighteen 10. A. posters B. letters C. cards D. messages 11. A. missing B. interesting C. common D. strange 12. A. signed B. drew C. watched D. enjoyed 13. A. What B. Whose C. Which D. Who 14. A. Sadly B. Suddenly C. Secretly D. Unluckily 15. A. you B. him C. her D. me

【答案】1. B 2. A 3. B 4. A 5. C 6. A 7. C 8. D 9. B 10. C 11. A 12. A 13. D 14. B 15. D

【解析】这则小故事讲了圣诞节临近但David却丢失了班级的名单,写卡片时忘记同学姓名,妈妈帮助指导他最后终于靠自己努力把同学名字包括自己的名字全部想起来的故事。

1. 句意:他打开了包朝里面看了看。A.外面B.里面C.下面D.上面,打开书包后肯定是朝里面看看,故选B 2. 句意:Ross女士给了我们一份我们全班人员的清单。A.清单B.笔记C.书D.账单。从后面的I don t have my list得知这里他是在找清单,故选 A

3. 句意:把每件东西都拿出来我们一起看看。A.某物B.每件东西;一切C.更多D.更少。这里是妈妈的建议,从后面看出他们把书包里的书都倒出来了,所以这里的建议是把每件东西都倒出来,故选 B

4. 句意:他们把所有的书都倒了出来并且检查包里的所有的口袋。A.检查B.触摸C.找到D.清洁。这里是在说他们一起找清单的过程,是需要检查每一个口袋的,故选A

5. 句意:不要如此轻易地放弃。A.上车B.下车C.放弃D.送回,这里是妈妈的鼓励,故选C

6. 句意:我不会把他们都记住的。A.记得B.理解C.接受D.相信,这是David的回答,他是回忆不起所有的同学的名字的,故选A

7. 句意:她写下了他们的名字。A.规则B.数字C.名字D.地址,这里是在妈妈问完David经常玩耍的朋友后写下的东

西 ,应该是他们的名字,故选 C

8. 句意:David尽力记起他的教室的样子以及谁坐在那里。A.卧室B.书房C.学校D.教室,这里是在回忆他的教室及其人员布局,故选D

9. 句意:现在,他们有16个名字了,A.15 B.16 C.17 D.18,从后面的Who had he missed?反推出就剩一个名字了,所以这里他们应该解决了16个名字,故选 B

10. 句意:为什么你不把已经有名字的卡片写出来呢?A.海报B.信C.卡片D.信息,这时已经有了16张卡片,妈妈建议他先开始写卡片,故选 C

11. 句意:可能你会在你写的时候想起那个遗忘的名字。A.忘记的B.有趣的C.普通的D.奇怪的,这时只有16张卡片,所以还有一个遗忘的名字,妈妈劝他边写边想,故选A。

12. 句意:他签了它然后把它放进了一个信封。A.签署B.画画C.观看D.享受,在放入信封前他应该做的是签名,其它选项不合语境,故选 A

13. 句意:谁是忘掉的那个呢?A.什么B.谁的C.哪一个D.谁,这里是他内心的思考,在想是“谁”被忘记了,故选 D 14. 句意:突然他说道…,A.悲伤地B.突然地C.秘密地D.不幸的,从后面看出他知道了那个人是谁,所以这里是说他突然想起来了,故选B

15. 句意:我们忘记了我自己。A.你B.他C.她D.我,从后面看出I'm going to wish me a Merry Christmas, too.,说明忘记的最后一个人是自己,故选D

点睛:本篇完形填空的第9题是关于人数的计算,第一次遇到本题可能会去直接到前文中寻找已经完成了多少个人名的回忆和书写,但是发现怎么找也数不到四个选项中的人数,这个时候说明之前采取的策略有误,完形填空的答案一定是有依据的,这说明之前的依据有错,这是再进行仔细寻找,发现了Who had he missed?这句话,这就说明一定是忘了谁,然后再结合文章末尾,发现忘记的是自己,所以那时应该是只有16个人的名字,答案就能出来了。这说明完形填空需要结合文章意义,不能无中生有。

三、阅读理解

阅读下面短文,从每所给的A、B、C、D四个项中选出最佳选项。

A

博泰典藏网btdcw.com包含总结汇报、教学研究、人文社科、计划方案、经管营销、工程科技、自然科学、行业论文、外语学习、出国留学、党团工作、资格考试、高中教育、IT计算机、表格模板、初中教育以及浙江省衢州市2018年中考英语试题及答案解析 等内容。

本文共4页1234